Groei tussen de bedrijven door

1 April 2021

De wereld is in constante staat van verandering en een aantal bedrijven weet daar vlot in mee te bewegen: van aanbod in verduurzaming tot digitalisering. De volgende bedrijven hebben behalve groei, een originele aanpak gemeen. Wij zetten deze vijf meest opvallende én snelst groeiende bedrijven van Nederlandse bodem op een rijtje.

Een overzicht waarin groei niet alleen omzet betekent, maar ook groei in personeel en de mate van bereikbaarheid.

 

Active Ants
Dit fulfilment-bedrijf gaat harder dan ooit en kon afgelopen jaar zelfs een enorme extra vestiging openen. Active Ants zet op grote schaal robots in om de orders te verwerken en dat bleek een slimme zet. De verwerkte orders gaan steeds vaak over grenzen en daarmee lijkt de droom van dit bedrijf om ook in Duitsland te vestigen, steeds dichterbij te komen.

Werken in de Kempen
Een bedrijf dat nét meer werknemers heeft dan het aantal getelde bestaansjaren. Werken in de Kempen is nog maar zes jaar oud, maar heeft met een kleine groep werknemers een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze snelle groeier zet zich in voor arbeidsbemiddeling en is dicht betrokken bij haar eigen regio. Het verbeteren van leefbaarheid en stimuleren van werkgelegenheid in die eigen omgeving staat dan ook hoog in het vaandel. Met regionale werkgelegenheid worden ook nog eens files teruggedrongen, stelt het bedrijf.

Nic. Oud
Dit uit de hand gelopen familiebedrijf gaat al wat langer mee, maar richt zich sinds 2007 vooral op direct mail en e-fulfilment. Nic.Oud is een begrip in de regio: met meer dan 170 vaste medewerkers in Noord-Holland zet het zich van harte in voor (middel)grote webwinkeliers om hun doelgroep te bereiken. De logistieke afhandeling van online bestellingen wordt vervolgens van a tot z geregeld.

Pink Marketing
Dit Groningse digitale marketingbureau heeft een ongekende omzetgroei doorgemaakt met het begeleiden en opzetten van online en offline campagnes. Het gaat dan om het maken van een mediastrategie, het bevorderen van vindbaarheid, social media marketing en consulting. Een hele mondvol dus. Afgelopen jaar nog werd het bedrijf uitgeroepen tot het beste Digitale Marketingbureau van Nederland.

Appronto
Een ontwikkelaar van zakelijke apps, die weet hoe je de aandacht trekt met een opvallende spreuk op de website: ‘Wij houden van simpel. Simpel is het tegenovergestelde van ingewikkeld. Als je een probleem wilt oplossen, geloven wij dat een simpele oplossing altijd beter is dan een ingewikkelde. Maar vergis je niet, simpel is vaak heel erg moeilijk’. Een bedrijf met zelfkennis dat IT en business goed weet te combineren

 

De digitale wereld gaat soms sneller dan we kunnen bijhouden en de bovenstaande bedrijven lijken een manier te hebben gevonden om daarmee om te gaan. Zij onderscheiden zich stuk voor stuk met een unieke pijler: of dat nu mensen- of maatwerk is. Daarmee spelen ze in op de blijvende vraag naar persoonlijke aanpak. Met die groei gaat het dus wel goed, maar dat is geen gegeven. Het blijven bijbenen van groei vergt soms zelfs een stap terug: eerst orde scheppen in de chaos.

 

Maakt jouw bedrijf wel groei door, maar is de grote kwestie hoe je dit moet aanpakken? Ben jij daarom op zoek naar meer organisatie binnen het bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? En verwacht je daarnaast een pragmatische en persoonlijke aanpak met daadwerkelijk resultaat? Neem dan contact met ons op via https://konaexcellence.eu/contact/.